Kültür Sanat

Gastronomi kentinin yeni lezzeti ‘tahinli baklava’

Dünyaca ünlü mutfağıyla UNESCO doğrulusunda gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen ilk Türk mutfağına sahip Gaziantep'te birbirinden lezzetli tatlılara bir yenisi daha eklendi.

Abone Ol  
 

Dünyaca ünlü mutfağıyla UNESCO doğrulusunda gastronomi dalında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilen ilk Türk mutfağına sahip Gaziantep’te birbirinden lezzetli tatlılara bir yenisi daha eklendi.

Merkez Şehitkamil ilçesi Başpınar bölgesinde etkinlik gösteren bir firma, Avrupa Birliği doğrulusunda tescil edilen ilk Türk ürünü olan baklavanın gıda sayısal değerini daha da yüksek duruma getirmek amacıyla kolları sıvadı.

Günlük baklava yapan firma, 80 baklava ustasıyla aşağı yukarı 2 ay süren denemenin sonrası katkı bulunmayan tahinle baklava yaptı. Seri üretimi oluşturulan ve kısa sürede ilgi gören tahinli baklavanın kilogramı 110 liradan satışa sunuluyor.

İşletme sahibi Oğuz İbili, AA muhabirine, baklavanın karbonhidrat çoğunluklu bir gıda olduğunu söyledi.

Mevcut yöntemle oluşturulan baklavayı amacıylae protein koyarak gıda tarafından daha varlıklı duruma getirmek istediklerini bildiren İbili, ustalarla düşünce alışverişinde bulunduktan sonra tahine karar verdiklerini anlattı.

“Daha çok hamile kadınlar tercih ediyor”

Tahinin protein sayısal değerinin çok yüksek olduğunu altını çizen İbili, şu şekilde konuştu:

“Baklavayı gıda tarafından daha çok varlıklaştırmak adına bu tür bir ürün meydana koyduk. Tahini fıstıklı baklavayla birleştirince çok güzel netice aldık. Bu baklavayı yiyen müşterilerimizden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu baklavanın müşterileri daha çok hamile ve doğum yapmış kadınlar. Çünkü tahinin anne sütü artırıcı özelliği herkes doğrulusunda biliniyor. Bunun amacıyla bu ürünün ilk müşterileri hamileler oldu. Kadınların tepkisi bizi çok mutlu etti. Çok beğendiler. Çok güzel bir grup oldu baklava ile tahin.”

Şehir dışından da söz hususu baklavaya ilginin olduğunu ifade eden İbili, “İstanbul’da bir müşterimize bu baklavayı gönderdik. O da akşam misafirlerine ikram etmiş. Orada tespit edilen 7 birey 7 tepsi sipariş verdi. Tepkiler çok güzel ve satışlarımız giderek artıyor.” dedi.

“Bu ürünün bütün şehre mal olmasını istiyoruz”

İbili, Gaziantep’in bir gastronomi şehri olduğunu hatırlatarak, bu tür bir lezzeti kente kazandırdıkları amacıyla mutlu olduklarını dile getirdi.

Tahinli baklavaya patent müracaatını şuurlu şekilde uygulamadıklarını açıklayan İbili, “Baklava bizim en mühim ürünümüzdür. Bu baklavayı patentlemek istemedik zira bu ürünün bütün şehre mal olmasını istiyoruz. Gıda sayısal değeri yüksek olan tahinli baklavayı herkes yapsın ve yesin istiyoruz. Bunun amacıyla patent müracaatını şuurlu olarak yapmıyoruz.” ifadesini kullandı.

Müşterilerden Suat Çalışkan ise tahinli baklavanın başka baklavaya göre daha hafif olduğunu anlatarak, “Gaziantep’te baklavanın her türlüsünü yemeye alışığız. Bu tahinli baklavayı yeni duydum ve yemeye geldi. Gerçekten yaz ayları amacıyla enfes bir lezzet. Bu sıcak aylarda baklavanın kolesterolünden kurtulup rahat şekilde yiyoruz. Herkese tavsiye ederim.” şeklinde konuştu.

Etiketler

Admin

Ajans Haberlerini Naklen Sizlere Aktarıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
son dakika haberler aktüel ürünler bim aktüel ürünler a101 aktüel ürünler altın kaç para oldu dizi reyting sonuçları güncel haberler asgari ücret maaşlar en son çıkan telefon modelleri dünyadaki son gelişmeler transfer haberleri savunma sanayi tiyatro saatleri